Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

5 LITER 100% EXTRA VIERGE OLIJFOLIE UIT TURKIJE

Prijs: € 30,-

162 keer bekeken • Status: Actief

5 liter cans 100% olijfolie voor 30,00 per can

verkoop per 2 x 5 liter = 60,00 en op is op.

Keer op keer is het bewezen dat Egeïsche Turkse Rivièra streek beste olijfolie oplevert ivm zijn ligging en temperaturen wat Olijfolie tot zijn beste recht komt.

Waarom Olijfolie Duurder is Geworden
Olijfolie, een essentieel ingrediënt in vele keukens over de hele wereld, heeft in de afgelopen jaren aanzienlijk in prijs gestegen. Verschillende factoren hebben bijgedragen aan deze prijsstijging, die zowel economische als ecologische oorzaken omvat.
1. Klimaatverandering en Oogstvermindering: De klimaatverandering heeft invloed op de olijfboomgaarden, wat leidt tot onvoorspelbare weersomstandigheden. Droogte, vorst en andere extreme weersomstandigheden kunnen de oogst van olijven beïnvloeden, waardoor de totale productie afneemt. Hierdoor is er minder olijfolie beschikbaar op de markt, wat de prijzen doet stijgen.
2. Toenemende Vraag: De wereldwijde vraag naar gezondere voedingsmiddelen, waaronder olijfolie, is gestegen. Dit wordt mede aangewakkerd door een groter bewustzijn van de gezondheidsvoordelen van olijfolie. De stijgende vraag heeft de prijs verder opgedreven, omdat de productie niet even snel kan bijbenen.
3. Arbeidskosten: Olijfoogst is arbeidsintensief en vereist vaak handmatige oogstmethoden. In sommige regio's kunnen stijgende arbeidskosten de prijs van olijfolie beïnvloeden. Het gebrek aan voldoende arbeidskrachten kan ook leiden tot hogere lonen voor arbeiders, wat de productiekosten opdrijft.
4. Grondprijzen en Landgebruik: In sommige olijfolieproducerende gebieden zijn grondprijzen gestegen, wat de kosten voor het beheren van olijfboomgaarden heeft verhoogd. Bovendien wordt landgebruik soms omgeleid naar andere doeleinden, zoals bouwprojecten, waardoor de beschikbare ruimte voor olijfboomgaarden afneemt en de totale productie beperkt wordt.
5. Politieke en Economische Factoren: Instabiliteit in olijfolieproducerende landen kan leiden tot schommelingen in de productie en export. Handelsbelemmeringen, belastingen en politieke spanningen kunnen ook de prijs van olijfolie beïnvloeden door de internationale handel te verstoren.
Al met al kunnen de combinatie van klimaatverandering, toenemende vraag, arbeidskosten, grondprijzen en geopolitieke factoren leiden tot een stijging van de prijs van olijfolie. Het is belangrijk voor consumenten om zich bewust te zijn van deze factoren en te begrijpen waarom dit essentiële keukenproduct duurder is geworden

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
7 maanden actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Arnhem
(Gelderland, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)